diumenge, 7 de juny de 2015

Capsa alterada

Sempre m'han agradat les capses de fusta, tant les de fruites com les de caves i ampolles de vi. Crec que són molt útils. Però la gràcia estar en saber treballar-les i donar-les una aparença totalment diferent.

He tingut la sort de poder fer un taller precisament d'envelliment d'una capsa de fusta amb la Veronica Gladys Schuvab a Món Creatiu. La idea inicial era tractar amb pintura, mix media i transfer, seguint una mica la idea proposada al taller. Però com que jo ja li havia assignat una finalitat a aquesta capsa, vaig decidir fer un stop abans de seguir amb el que ens proposaven (gairebé al final, a l'hora de ficar-hi segells i guarniments).

El meu projecte va anar més enllà de la pintura i tractament de la fusta i vaig decorar-la tant per dins com per fora, pensant en dues persones en concret: el meu germà i la meva cunyada que aquest mes de maig han fet 40 anyets.

La idea inicial era posar-hi 2 àlbums amb el típic recull de fotos de la història de cadascun d'ells. Però com que anava justa de temps i no tenia possibilitat de recollir totes les fotos necessàries (principalment de la meva cunyada), vaig optar per fer un collage en 3D prou significatiu per a ells.

La part frontal (tapa) és la que queda una mica amb la base proposada al taller, amb la foto d'ells dos, però que jo canvio el cartell per un més adequat pel tema.

També hi afegeixo ornaments de metall, com les cantoneres i el tirador per obrir la capsa.

Tot amb aquests tons vintage, tal i com vaig decidir inicialment que seria el projecte.

La idea és que es pugui utilitzar com a quadre.

I la part de dintre, la vaig tenir més complicada, perquè ja era cosa absolutament meva i fora de taller. Així que, desprès de pensar-ho molt i descartant l'opció dels àlbums, vaig aprofitar una foto d'ells dos (me l'acabava de passar el meu germà des de París) i la vaig retallar per donar un efecte 3D (amb silueta de cartró), sobre una base quadrada ample.
Xapeta de Palamós Scrapeja indicant que ja tenen 40 anys (més que res per recordar el motiu del regal). Fustetes recollides de la platja, on hi escric que són la generació del 75. Filferro rovellat , també collit de la platja, on hi poso pedres, roba de sac, motius metàl·lics també envellits, flors seques, ... I dues tires com de pel·lícula antiga on hi ha un recull de cinc fotos de cadascun d'ells de diferents moments de la seva vida (el màxim que vaig aconseguir).

Al final va quedar un regal molt complert. I tant el poden tenir exposat com a capsa (tancada i/o oberta) sobre qualsevol moble o penjat a la paret com a dos quadres diferents però dins la mateixa línia d'estil. Ells decidiran!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada